Portioner:
|
8
(byt:
1
2
3
4
5
6
8
10
12
15
20
) |
Tid: |
minuter |
Kategori: |
Dessert, Fikabröd, |
Inlagt av: |
|
Ursprung: |
Roy Fares |
Ingredienser
Pajskal
|
14 st
|
digestivekex |
ca 200 g |
|
|
100 g
|
smör |
|
|
|
2 msk
|
strösocker |
|
|
|
Fyllning
|
1 brk
|
sötad kondenserad mjölk |
397 g |
|
|
1.3 dl
|
pressad lime |
och skal från två st |
|
|
1 msk
|
vaniljsocker |
|
|
|
2 st
|
äggulor |
|
|
|
2 st
|
ägg |
|
|
|
Tillbehör/Garnering
|
3 dl
|
grädde |
40% |
|
|
|
limeskivor |
|
|
|
|
Gör så här
Pajskal: Sätt ugnen pÃ¥ 175° (jag kör varmluft) och smält smöret.
Mixa kexen väl i en matberedare och blanda med sockret i en bunke.
Tillsätt smöret, blanda ordentligt och fodra 1 stor eller 8 pajformar med löstagbara kanten med blandningen.
Grädda i ugnen i 8 minuter. Låt pajskalen svalna helt.
Limefyllning: Blanda kondenserad mjölk, limesaft, limeskal och vaniljsocker i en bunke.
Vänd ner äggulorna och sedan äggen och rör försiktigt ihop till en slät blandning.
Låt stå och dra i 15 minuter, sila av limeskalen och häll fyllningen i pajskalet.
Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills ytan har fått en anings lite färg.
Låt svalna helt och toppa med mjukvispad grädde samt ev limeskivor. |